Foyer 3 (beneden)

Goede communicatie is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten, wordt weleens verzucht. En daar kun jij als communicatieprofessional waarschijnlijk helemaal over meepraten. In deze sessie krijg je agile inzichten, tools en ervaringen om communicatie over werk – het wat en het hoe – zo te voeren dat de kans op interpretatieverschillen zo klein mogelijk blijft. Dat is de basis van een prettige en soepele samenwerking, of het nu in een team van communicatie experts plaatsvindt of met in- en externe stakeholders.

Ook gaan we in op praktijkcases waar agile werken wordt toegepast in het marketing- en communicatiedomein. Hoe werkt het daar, wat kost moeite en wat levert het uiteindelijk op?

Deze sessie wordt aangeboden door Logeion partner

Podium 10

 ‘Nou, je zult zien, het regent straks reacties!’ Herkenbaar? Veel communitymanagers en communicatieadviseurs hebben hoge verwachtingen van online communities. Er zal vast veel interactie gaan plaatsvinden. Maar dat blijkt in de praktijk steeds minder het geval. Soms draait het zelfs niet meer om de interactie. Corona, fake news en haatreacties hebben ons allemaal kieskeuriger gemaakt. Online zijn we vooral op zoek naar betrouwbare informatie en communities waar we ons thuis en veilig voelen. Liken, reageren, een discussie starten? Dat is voor de meesten van ons een brug te ver. Is dat erg? Is een community dan nog steeds een community?

Volgens Juliette van der Wurff, community adviseur bij Mett kan een doodstille community tegelijkertijd springlevend zijn. Tijdens deze sessie gaat zij in gesprek met Elwin Dozeman van RES Vooruit en Nathalie Baas van de Nationale Zorgreserve en vraagt hen de hemd van het lijf over de 90-9-1 regel, het belang van ambassadeurs en de zoektocht naar betrouwbare informatie. Het wordt duidelijk waarom interactie steeds vaker geen goede graadmeter is voor een actieve community. En hoe je er dan toch voor zorgt dat jouw doelgroep geboeid blijft en de community blijft bezoeken. De gasten aan tafel delen hun tips om jouw doelgroep te boeien en te behouden. En ze bespreken het aandeel van ambassadeurs.

Het wordt een bijzondere sessie. Tijdens C-Day nemen we namelijk live de nieuwste aflevering van de podcast Bruisende Communities op. En natuurlijk nodigen we de deelnemers uit om mee te praten.

Deze sessie wordt verzorgd door Logeion partner

Podium 8

Gaat AI de wereld domineren? Dat is de vraag. Het is hoe dan ook een hot topic binnen het communicatievak en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Zelfs mascottes maken een comeback, aangezien van bedrijven wordt verwacht dat ze storytelling integreren in hun merkstrategieën en gebruikmaken van moderne technologieën zoals chatbots, spraaktoepassingen en zelfs de metaverse. Deze technologieën profiteren van virtuele karakters, wat leidt tot een renaissance van mascottes als virtuele merkambassadeurs in dit digitale tijdperk.

Spreker Maarten Reijgersberg is eindbaas van RAUWcc en ‘geestelijk vader’ van virtual human Esther Olofsson, een volledig door AI gegenereerd karakter. ‘If you snooze, you lose’, is zijn instelling. Tijd dus om met generative AI aan de slag te gaan.

In deze sessie word je meegenomen in de ontwikkeling van Esther Olofsson van Nederlands’ eerste virtuele influencer tot AI-gegenereerde virtual human. Ook leer je wat virtuele merkambassadeurs kunnen betekenen in de 360°-communicatiestrategie van bedrijven en organisaties. En je krijgt eindelijk een heldere use case van generative AI te zien. Je wordt tijdens deze sessie gegarandeerd geïnspireerd om zelf met generative AI-tools zoals ChatGPT, Midjourney en Dall-e aan de slag te gaan. Welkom in de toekomst!

Deze sessie wordt aangeboden door Babbage Company, in samenwerking met Young Logeion.

Podium 3

Langdurige onzekerheid, problematische geldzorgen of grote sociale problemen veroorzaken bij veel mensen grote stress. Daardoor neemt het ‘doenvermogen’ af. Zaken die voor de meeste mensen vrij eenvoudig zijn, kunnen voor mensen met chronische stress een onmogelijke opgave zijn. Ook neemt de gevoeligheid voor de verwoording van de inhoud toe. Via stress-sensitief communiceren verbeter je als organisatie de effectiviteit van de communicatie met mensen die chronisch stress ervaren. Dat helpt om het contact te leggen met deze mensen, hen eerder in beweging te krijgen en de relatie te verbeteren.

Wil jij opdrachtgevers helpen om succesvol te communiceren met mensen die die kampen met chronische druk of stress? Leene Communicatie deed hier in de afgelopen jaren veel ervaring mee op en verdiepte zich in deze nieuwe materie via eigen onderzoek en gesprekken met specialisten. Deze kennis delen we graag met jou! Schrijf je in voor onze kennissessie!

Deze sessie wordt mogelijk gemaakt door Logeion partner

Podium van de Kunst

Zoals de beroemde Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw ooit opmerkte: “The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place”. Communicatie is meer dan informatie overbrengen, het gaat om verbinding maken met je publiek. Maar hoe objectief zijn wij om te beoordelen of dit gelukt is?

Onze persoonlijke voorkeuren, percepties, overtuigingen en ervaringen hebben een grote invloed op hoe we dingen beleven en hoe we communiceren. Om effectief te communiceren is inzicht nodig in de complexiteit van menselijk gedrag, taal, cultuur en technologie. Een communicatieprofessional moet in staat zijn inzichten te halen uit verschillende disciplines, van psychologie en sociologie tot filosofie, linguïstiek en geschiedenis, om boodschappen te creëren die resoneren met diverse doelgroepen.

Deze presentatie neemt je mee op een multidisciplinaire reis door de wereld van communicatie. Dit zal je helpen om te reflecteren op je eigen referentiekaders over het vakgebied en je praktische handvatten geven om impactvol te communiceren.

Deze sessie wordt aangeboden door Logeion partner

Podium 2

Zie je door de computergegenereerde bomen het bos niet meer? Geven ChatGTP, Dall-E, Midjourney en deepfakes je kriebels of juist energie? In deze sessie gaan we samen spelen met de realiteit en kijken we naar jouw huidige en toekomstige rol in dit wonderbaarlijke spel.
In drie interactieve blokken behandelen we dé dilemma’s voor jou als communicatieprofessional.

1) Als AI je content genegeerd, wat is jouw rol dan?
2) Hoe verandert dit je manier van communiceren met je publiek?
3) Blijf je nog geloofwaardig als je AI inzet?

Thijs Pepping introduceert elk dilemma met beeldende voorbeelden uit het verleden, heden en de toekomst. Als humanistisch trendanalist weet hij als geen ander hoe deze technologieën de communicatiewereld veranderen en wat dit betekent voor jouw werk als communicatieprofessional. Angelique van Trirum gaat met de zaal in gesprek om tot concrete antwoorden te komen op deze vragen. Als videoredacteur en voormalig journalist is ze nieuwsgierig naar wat er bij jullie speelt en hoe jullie de AI toekomst zien.

Na afloop van de sessie ben je helemaal up-to-date over de rol van generatieve media en AI in de communicatiewereld en weet je ook beter vorm te geven aan je eigen rol hierin.

Deze sessie wordt verzorgd door Logeion partner

Podium 9

Organisaties hebben te maken met een veranderend medialandschap. Waar voor organisaties de aandacht van klassieke nieuwsmedia voorheen met name belangrijk was voor het behouden en bevorderen van de eigen reputatie, zijn organisaties tegenwoordig ook vaak het doelwit van satirische media zoals het programma De Avondshow met Arjen Lubach of het blog De Speld. In deze workshop leer je hoe je een verhaal kan vertellen over jouw organisatie of een issue zoals een satirist dat zou doen, door middel van humor dus.

Om te beginnen geven we je in een korte inleiding inzicht in de omstandigheden waaronder grappen van satirici de mening van het publiek, bijvoorbeeld over jouw organisatie, kunnen beïnvloeden. Op basis van wetenschappelijke inzichten, richten wij ons specifiek op de elementen van satirische humor die mensen aan het lachen maken, aan het denken zetten en misschien zelfs van mening doen veranderen.

Vervolgens passen we deze kennis toe op de eigen communicatiepraktijk. Aan de hand van verschillende humorcriteria, zullen we in de workshop in drie- tot viertallen oefenen met het vertellen van een eigen satirisch verhaal over verschillende soorten onderwerpen (bijv., jouw eigen organisatie, een maatschappelijk onderwerp dat aan jouw organisatie raakt). Na deze workshop heb je dus de handvaten om satirische storytelling te doorgronden.

Deze sessie wordt verzorgd vanuit het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion.