Foyer 3 (beneden)

Hoe houd je tijdens verandering en innovatie de verbinding met elkaar? Tijdens deze workshop krijg je een introductie in de wereld van de gezichtstaal, en waarom deze zo belangrijk is in tijden van verandering.

Wat is gezichtstaal? Je gezicht spreekt en vertelt: the good, the bad én the ugly. Komt het er verbaal niet uit, non-verbaal wel. En dan vooral via de ogen. Het geheim zit ‘m in de blik en hoe die reageert met kleine beweginkjes. Als reactie op een situatie, op mensen, op spanning.

Ieder mens heeft een consistente set van repeterende microbewegingen in het gezicht. Deze microbewegingen vertellen een belangrijk verhaal. Met het lezen van de gezichtstaal:

  • Weet je wat je kunt doen om een gesprek positief te beïnvloeden;
  • Zie je de snelste weg naar verbinding met je gesprekspartner;
  • Ben je in staat op tijd te de-escaleren;
  • Is het verschuilen achter je verhaal, baard of botox niet meer mogelijk.

Inzicht in dit type non-verbaal gedrag maakt de wereld en de gesprekken leuker, beter en effectiever. Je kunt jezelf en de ander beter verstaan. Je communicatie wordt inclusiever en congruenter; jij verstaat de ander en de ander jou. Je wordt gehoord, gezien én begrepen.

Meld je aan voor deze workshop en leer met kleine (en soms ook confronterende …) oefeningen over gezichtstaal in het algemeen en die van jezelf in het bijzonder.

Deze sessie wordt verzorgd door Logeion partner

Podium 2

Hoe krijg je anderen écht mee in verandering?

Als communicatieprofessional is het knap ingewikkeld om anderen mee te krijgen. Hoe kun je daar verandering in brengen?

We richten ons vaak op het schrijven van de beste plannen, terwijl cultuurverandering niet uit te rollen is. Cultuurverandering ontstaat juist in onderlinge dynamiek. Precies naar deze dynamiek heb ik de afgelopen jaren intensief onderzoek gedaan. Met name de klinische psychologie geeft boeiende inzichten die de werkvloer nog niet hebben bereikt. In deze workshop krijg je grip op deze dynamiek. Je leert hoe je anderen mee kunt krijgen en hoe dat er heel concreet in dagelijkse gesprekken uitziet. Geen droge kennis, we hier direct samen mee oefenen. Op zo’n manier dat je in het volgende gesprek dat je in jouw verandering voert direct jouw invloed vergroot.

Ik zie ernaar uit om samen aan de slag te gaan!

Deze sessie wordt aangeboden door


Podium van de Kunst

In deze krachtige sessie wijst Paul Gremmen (oprichter Contenture, lid Trendteam Logeion) eerst op het belang van datagedreven communicatie. Daarna laat hij je zien hoe je de nieuwe technologie eenvoudig inzet. En hoe dat jouw positie als communicatieprofessional versterkt. Na deze sessie weet je:

  • Hoe AI je favoriete assistent wordt
  • Waarom data zorgen voor betere resultaten van je communicatie
  • Welke inzichten je contentstrategie verbeteren

Deze sessie wordt aangeboden door

Podium 9

Welkom bij FutureLabs! In deze praktische workshop ervaar je in één uur hoe je AI-technologie kunt benutten om jouw workflow te stroomlijnen, je aanpak te optimaliseren en resultaten te maximaliseren. 

Ben je klaar om jouw potentieel als communicatieprofessional te maximaliseren? Daag jezelf uit, doe mee aan FutureLabs en maak van technologie jouw bondgenoot. Om op die manier van én met elkaar te leren, en relevant te blijven binnen je organisatie of voor opdrachtgevers.  

Ontdek hoe je de kracht van AI kan benutten en bereik jouw communicatiedoelen sneller, slimmer en efficiënter. Leer hoe je door het combineren van jouw communicatiekennis en -vaardigheden met ChatGPT nét die stap extra zet, net wat creatiever bent en zeker sneller. Van krachtenveldanalyse tot hyperpersonalisatie, een media-aanpak, communicatiestrategie of een creatief concept; ChatGPT kan veel, mits jij weet hoe je ermee om moet gaan. 

We dagen je uit en gaan in teams de strijd met elkaar aan. Kruip in de rol van ChatGPT-opdrachtgever en til met technologie als bondgenoot jouw productiviteit naar een hoger niveau. Doe je mee?

Voorbereiding voor deze workshop
Let op! Voor deze workshop heb je een account op ChatGPT nodig. Zorg dat je een account hebt (registreren kan hier) en dat je je inloggegevens bij de hand hebt.

Deze sessie wordt verzorgd door Logeion partner

Podium 8

De evolutie van interne communicatie bij verandering

Innovatie betekent niet altijd een revolutie. Soms ligt de vernieuwing in het veranderen van een grondhouding en slimmer of creatiever gebruik maken van bestaande inzichten.

In deze toepasbare kennissessie pleit Monica Wigman voor meer doen en denken tegelijkertijd. Hoe een lerende en experimenterende aanpak, die beter aansluit bij hoe het brein werkt, je kan helpen om te gaan met de VUCA wereld: Volatile, Uncertain, Complex en Ambigu. Sinds Corona kunnen we ons daar allemaal wat bij voorstellen.

Interne communicatie: meer dan alleen berichten op intranet

In deze workshop verken je samen met Monica Wigman en de andere deelnemers  hoe de rol en functie van interne communicatie bij veranderingen verandert of zou moeten veranderen.

Interne communicatie moet veel meer en beter gebruik maken van tools en methodieken die in corporate communicatie al volop ingang hebben gevonden. Je krijgt  een handig overzicht van alle gereedschappen die Monica in haar koffer meeneemt op weg naar een (ingewikkelde) veranderopgave. Aan de hand van een casus laat Monica zien welke inzichten ze gebruikt uit verschillende methodieken, zoals design thinking, nudging, appreciative inquiry, dilemmalogica, agile werken, systemisch werken en een lerende aanpak.

Hoe krijg je ze mee?

Hoe kun jij je organisatie helpen om op een andere manier naar verandercommunicatie te kijken? Hoe krijg je draagvlak voor deze manier van denken aan de top? Na afloop van de sessie weet je hoe je slim gebruik kunt maken van deze kennis om je organisatie te helpen anders te veranderen.    

Schrijf je in voor deze kennissessie en ontdek hoe interne communicatie jouw organisatie kan helpen veranderen.

Deze sessie wordt aangeboden door Logeion partner

Podium 3

Het burgerberaad is hot. Logisch, want het is in potentie een prachtige manier om inwoners echt te betrekken bij ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken en samen tot oplossingen te komen. Maar het organiseren van een goed burgerberaad is niet eenvoudig. Reden genoeg om je als communicatieprofessional in de (on)mogelijkheden van het burgerberaad te verdiepen.

We nemen je mee in de randvoorwaarden voor succes en behandelen de ervaringen van het Gelders Burgerberaad Klimaat. Een burgerberaad dat als best practice geldt en als uitstekend is beoordeeld door de Radboud Universiteit. We delen geleerde lessen, geven gouden tips en bespreken onvermijdelijke dilemma’s. En we zijn natuurlijk benieuwd naar de positie die jij inneemt als het gaat over burgerberaden.

Deze sessie wordt verzorgd door Logeion partner

Podium 10

Niemand twijfelt aan de relevantie van storytelling voor communicatie-professionals. Het is al sinds de oude Grieken ons meest krachtige gereedschap (hoewel de Grieken natuurlijk nog geen ChatGPT hadden…).

Maar om die kracht te kunnen inzetten moeten verhalen in eerste instantie bedoeld zijn om hun publiek te dienen, niet de afzender. Pas wanneer het publiek zichzelf in een verhaal herkent en erdoor gegrepen wordt, kan de afzender iets bereiken met het vertellen van het verhaal. Dan leiden goede verhalen tot verbinding en vertrouwen en veroorzaken ze verandering.

Dat lijkt logisch, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan, want de aanleiding om een verhaal te vertellen komt wel degelijk vanuit de afzender. En wat als het verhaal van de afzender niet over het publiek gaat? Hoe los je dat dilemma op?

Deze workshop helpt je daarbij en geeft antwoord op de volgende vragen: Wat zijn de drie grote valkuilen en hoe omzeil je ze? Hoe overtuig je de directeur dat borstklopperij geen goed verhaal is? Hoe zorgt de True Storytelling Methode ervoor dat je het maximale uit je verhaal haalt? En uit welke universele emotie -waar je overigens nog nooit van gehoord hebt- komt de kracht van storytelling voort? En -vooruit- wat voor vragen stellen wij ChatGPT om ons te helpen bij storytelling?

Bij 1Camera zijn we, als filmmakers, al 15 jaar op een missie om goede, echte verhalen te vertellen: in deze workshop deel ik graag de lessen en tips die we over de jaren hebben verzameld over hoe je het verhaal van de afzender tóch over de kijker kan laten gaan.

Deze sessie wordt mogelijk gemaakt door Logeion partner