Podium 8

Gaat AI de wereld domineren? Dat is de vraag. Het is hoe dan ook een hot topic binnen het communicatievak en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Zelfs mascottes maken een comeback, aangezien van bedrijven wordt verwacht dat ze storytelling integreren in hun merkstrategieën en gebruikmaken van moderne technologieën zoals chatbots, spraaktoepassingen en zelfs de metaverse. Deze technologieën profiteren van virtuele karakters, wat leidt tot een renaissance van mascottes als virtuele merkambassadeurs in dit digitale tijdperk.

Spreker Maarten Reijgersberg is eindbaas van RAUWcc en ‘geestelijk vader’ van virtual human Esther Olofsson, een volledig door AI gegenereerd karakter. ‘If you snooze, you lose’, is zijn instelling. Tijd dus om met generative AI aan de slag te gaan.

In deze sessie word je meegenomen in de ontwikkeling van Esther Olofsson van Nederlands’ eerste virtuele influencer tot AI-gegenereerde virtual human. Ook leer je wat virtuele merkambassadeurs kunnen betekenen in de 360°-communicatiestrategie van bedrijven en organisaties. En je krijgt eindelijk een heldere use case van generative AI te zien. Je wordt tijdens deze sessie gegarandeerd geïnspireerd om zelf met generative AI-tools zoals ChatGPT, Midjourney en Dall-e aan de slag te gaan. Welkom in de toekomst!

Deze sessie wordt aangeboden door Babbage Company, in samenwerking met Young Logeion.