Podium 8

De evolutie van interne communicatie bij verandering

Innovatie betekent niet altijd een revolutie. Soms ligt de vernieuwing in het veranderen van een grondhouding en slimmer of creatiever gebruik maken van bestaande inzichten.

In deze toepasbare kennissessie pleit Monica Wigman voor meer doen en denken tegelijkertijd. Hoe een lerende en experimenterende aanpak, die beter aansluit bij hoe het brein werkt, je kan helpen om te gaan met de VUCA wereld: Volatile, Uncertain, Complex en Ambigu. Sinds Corona kunnen we ons daar allemaal wat bij voorstellen.

Interne communicatie: meer dan alleen berichten op intranet

In deze workshop verken je samen met Monica Wigman en de andere deelnemers  hoe de rol en functie van interne communicatie bij veranderingen verandert of zou moeten veranderen.

Interne communicatie moet veel meer en beter gebruik maken van tools en methodieken die in corporate communicatie al volop ingang hebben gevonden. Je krijgt  een handig overzicht van alle gereedschappen die Monica in haar koffer meeneemt op weg naar een (ingewikkelde) veranderopgave. Aan de hand van een casus laat Monica zien welke inzichten ze gebruikt uit verschillende methodieken, zoals design thinking, nudging, appreciative inquiry, dilemmalogica, agile werken, systemisch werken en een lerende aanpak.

Hoe krijg je ze mee?

Hoe kun jij je organisatie helpen om op een andere manier naar verandercommunicatie te kijken? Hoe krijg je draagvlak voor deze manier van denken aan de top? Na afloop van de sessie weet je hoe je slim gebruik kunt maken van deze kennis om je organisatie te helpen anders te veranderen.    

Schrijf je in voor deze kennissessie en ontdek hoe interne communicatie jouw organisatie kan helpen veranderen.

Deze sessie wordt aangeboden door Logeion partner