Logeion en Genootschap Onze Taal dagen je uit tijdens C-week21: hoe staat het met jouw kennis van spelling en gebruik van leestekens? En kan jij samen in een team een ingewikkelde dictee-tekst omzetten in begrijpelijke taal?

Renata Verloop (specialist in (online) overheidscommunicatie) en Guido Rijnja (communicatieadviseur Rijksvoorlichtingsdienst) toetsen samen met de taalexperts van Onze Taal jouw taalvaardigheid tijdens de eerste editie van Het Groot Logeion Dictee. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden doen we dat kort en krachtig.

Geef je als team op voor de hertaalopdracht
Je kan met jouw C-week passe-partout online deelnemen aan het dictee. Maar leuker wordt het als je gaat deelnemen met een eigen team en de tekst gaat hertalen in duidelijke taal! Geen team maar toch hertalen? Dan kunnen we je optioneel toevoegen aan ons blind-date-team. Het beste team wordt door het publiek gekozen.

Terwijl de teams druk bezig zijn met het hertalen gaan Guido en Renata in gesprek met Vibeke Roeper, directeur van Genootschap Onze Taal. Ontdek waarom begrijpelijk communiceren zo moeilijk is! Het publiek kiest na afloop de winnende vertaling.

Wat kun je als team winnen, naast eeuwige roem? Bij zowel het dictee als het hertalen zijn er mooie prijzen: een half jaar lang lidmaatschap op het blad Onze Taal van Genootschap Onze Taal en vrijkaart(en) voor C-day22!

Opgeven voor de hertaalopdracht kan tot en met 21 juni 12.00 uur door een mail te sturen naar info@logeion.nl

Uitzending: woensdag 23 juni om 14.30 uur

Deze sessie wordt mogelijk gemaakt door