Ronald weet het zeker. Communicatie wordt de komende jaren steeds belangrijker. In zijn dagelijks werk heeft hij een duidelijk motto. ‘’Samenwerking zorgt voor betere resultaten.’’
Door zijn werkervaring bij onder meer het ministerie van LNV, de gemeente Rotterdam, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en een groot Rotterdams adviesbureau heeft hij zich ontwikkeld tot een echt allround ‘communicatiedier’. Hij heeft ruime ervaring met projecten waarbij weerstand en draagvlak een belangrijke rol spelen. Ingrijpende reorganisaties. Herziening van wetgeving. Grote Infrastructurele projecten voor verschillende overheden. Of het in de markt zetten van een product of een nieuwe beursgenoteerde onderneming. Hij bekijkt ze allen met hetzelfde enthousiasme. Waar liggen de communicatieproblemen? Wat zijn de echte oorzaken? Hij analyseert, geeft advies en zorgt voor praktische oplossingen.

Bij van der Hilst is Ronald regelmatig “live-case” inbrenger. Deelnemers van diverse opleidingen sluiten hun opleiding af door het oplossen van één van zijn uitdagende communicatievraagstukken uit de praktijk.