Koenraad van Hasselt is Hoofd Political Affairs en Media Relations bij TenneT, de Nederlands-Duitse hoogspanningsnetbeheerder. Daarvoor was hij gedurende zeven jaar TenneT’s Head of Communications. Vanuit Arnhem, Berlijn en Brussel houdt hij zich bezig met stakeholder engagement en lobbying voor belangrijke onderwerpen in de energietransitie, zoals  energiewetgeving, financiering, onshore en offshore energie infrastructuur en digitalisering.

Voordat hij bij TenneT kwam was Koenraad zelfstandig adviseur en interim-manager met focus op corporate branding, reputatiemanagement en de organisatie van communicatie. Hij heeft brede internationale ervaring als communicatiedirecteur, opgedaan in diverse bedrijfssectoren waaronder energie (TenneT, Alliander), FMCG (FrieslandCampina), telecommunicatie (KPN), elektronica (Canon, Philips) en chemie (AkzoNobel).

Daarnaast heeft hij verschillende bestuursfuncties vervuld in beroepsorganisaties (Logeion, EACD) en non-profit organisaties (o.m. World Press Photo en Stichting Financiering Concertgebouworkest). Hij is sinds 2018 gecertificeerd toezichthouder en geeft ook regelmatig masterclasses en gastcolleges.

Koenraad is een strategische denker, met oog voor detail en de praktische uitvoering. Voor organisaties brengt hij het stakeholderperspectief (outside in) samen met de interne samenhang (inside out) ten behoeve van een sterke positionering  en lange termijn waardecreatie. Hij daagt organisaties uit om fundamentele vragen te beantwoorden over hun ‘ why’ , ‘ what’ en ‘ how’.