Woensdag 23 juni werd het Groot Logeion Dictee uitgezonden. Hieronder de originele zinnen met de juiste schrijfwijze. Heb je online meegespeeld, ontvang je je eigen formulier terug van Genootschap Onze Taal om te vergelijken.

1
Je ontwikkelt inventieve communicatie-uitingen voor een of meer projecten of programma’s en je vertaalt complexe materie in een handomdraai naar begrijpelijke content voor consumenten.
 
2
Je bent erop ingesteld dat een groot deel van de activiteiten online plaatsvindt en je bent vanuit je communicatie-expertise de sparringpartner voor de project- en de programmamanager.
 
3
De communicatie is te allen tijde gefocust op de inhoud van het beleid en niet op imagebuilding van bewindspersonen. Een minister of staatssecretaris is dus nooit te zien in een spotje van de Rijksoverheid.
 
4
Als consciëntieus adviseur houd je continu maar wel relaxed alle do’s-and-don’ts en ins en outs van het vak bij, waardoor je weet dat je ook in de ingenieuste plannen soms ruimte moet vrijmaken voor supersimpele, stereotiepe artikeltjes in huis-aan-huisbladen.

Direct Duidelijk hertaalopdracht

Achter de schermen hebben enkele teams gewerkt aan het hertalen van de eerste 3 zinnen in Direct Duidelijke taal. Team Gezondheidsraad heeft volgens de kijkers de zinnen het beste hertaald.

  1. Je ontwikkelt creatieve communicatieproducten en je zet ingewikkelde onderwerpen snel om in begrijpelijke teksten voor klanten.
  2. De meeste activiteiten zijn op het internet en door jouw communicatiekennis ben jij de rechterhand voor de leidinggevenden.
  3. De communicatie is altijd gericht op de inhoud en niet op het imago van de minister of staatssecretaris. Zij zijn dus nooit te zien in een video van de Rijksoverheid.